De meeste verzuimen in het verkiezingsproces, gemaakt door politieke partijen en de verkiezingsorganisatie, zijn inmiddels grotendeels opgelost. Politieke partijen, waaronder de ABOP, die tientallen niet-ondertekende bewilligingsformulieren hadden ingediend, kregen de kans om deze alsnog te laten tekenen, zoals de Kiesregeling toestaat. Het gaat om aanzienlijke hoeveelheden formulieren die niet waren getekend.
Sommige partijen hebben niet tijdig brieven ontvangen van de hoofdstembureaus om verzuimen te corrigeren. Volgens de wet moeten politieke organisaties en hun gemachtigden deze brieven ontvangen. Enkele partijen hebben proactief hun brieven opgehaald bij de hoofdstembureaus. Vandaag hebben nog enkele partijen de gelegenheid om verzuimen goed te maken. Kandidaten die op dubbele lijsten staan, zullen worden geschrapt.
Het hoofdstembureau Para, dat in opspraak is geraakt, houdt vanmiddag als eerste een openbare zitting. De overige stembureaus en het Centraal Hoofdstembureau volgen woensdag, wanneer de resultaten van het onderzoek naar de kandidatenlijsten bekend worden gemaakt. Logistieke problemen hebben geleid tot vertragingen en onvolledige documentatie, wat OKB-voorzitter Samseerali Sheikh-Alibaks beschreef als chaotisch.
Het Anti Fraude Platform, onder leiding van ex-OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos, heeft tijdens een spoedpersconferentie kardinale fouten in het proces aangekaart. Dit platform bevestigde de fouten die ook door het OKB waren gesignaleerd. Van Dijk-Silos merkte op dat de ABOP veel ongetekende formulieren had ingediend, wat tot een dreigement met juridische stappen van de ABOP leidde.
Een groep journalisten, verenigd in het Journalistencollectief Verkiezingen 2025, heeft in een video aangetoond dat er inderdaad veel ongetekende formulieren zijn ingediend en dat handtekeningen niet overeenkomen. Verschillende personen hebben aangegeven dat hun naam zonder toestemming op kandidatenlijsten is geplaatst.