De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft haar instructeurs en het personeel van ondersteunende diensten in het zonnetje gezet met een diner in een bekend restaurant. Dit was een blijk van waardering voor hun toewijding en bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname.
Het opleidingsinstituut, dat 24 vaktrainingen biedt, speelt een cruciale rol in het bieden van een tweede kans aan onder andere vroegtijdige schoolverlaters en kwetsbare jongeren. Deze jongeren krijgen zo de mogelijkheid om een vak te leren en een solide basis te leggen voor een succesvolle toekomst. De SAO richt zich op het versterken van de arbeidsmarkt door middel van praktijkgerichte opleidingen, waardoor vooral jongeren de kans krijgen om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij. Dankzij de inspanningen van het personeel kunnen vele jongeren duurzame werkgelegenheid vinden en bijdragen aan de economische ontwikkeling van het land.
De waardering voor het SAO-personeel onderstreept het belang van hun rol in de samenleving. Hun inzet en betrokkenheid maken het mogelijk dat jongeren niet alleen een vak leren, maar ook perspectief krijgen op een stabiele toekomst. Dit initiatief, dat al voor de derde keer wordt uitgevoerd, benadrukt de erkenning van de SAO voor haar instructeurs en personeel, evenals haar voortdurende toewijding aan het bevorderen van vakonderwijs en arbeidsmobilisatie in alle districten van Suriname.
Tijdens het diner, dat plaatsvond op donderdag 13 februari, spraken de minister van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken, Steven Mac Andrew, de directeur van de SAO, Joyce Lapar, de voorzitter van de raad van bestuur, Naomi Esajas-Friperson, en de voorzitter van de vakbond, Ronald Hooghart, hun waardering uit voor de inzet, toewijding en loyaliteit van de instructeurs en het personeel. Minister Mac Andrew benadrukte de impact van de SAO op de samenleving en de cruciale rol die de instructeurs en het personeel daarbij spelen. Hij prees het initiatief van de SAO om naast de reguliere vaktrainingen ook niet-traditionele opleidingen aan te bieden, wat beter aansluit bij de diversiteit van de arbeidsmarkt en meer personen de kans geeft om economisch zelfredzaam te worden.
De toespraak van Mac Andrew benadrukte zijn toewijding aan de ontwikkeling van Surinaamse burgers, waarbij hij de noodzaak benadrukte om relevante en praktijkgerichte opleidingen aan te bieden die aansluiten bij de behoeften van de samenleving. Hij roemde de SAO voor haar inspanningen om jongeren en andere kanszoekende burgers te ondersteunen in het verkrijgen van duurzame vaardigheden en werkgelegenheid.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.