Vertraging bij de terinzagelegging van de kiezerslijst in het binnenland onder de aandacht gebracht.

Tijdens de Assembleevergadering van dinsdag heeft voorzitter Marinus Bee het probleem van de vertraging in de wettelijke terinzagelegging van de kiezerslijst in het binnenland aangekaart. Hij benadrukte dat de wetten in het hele land nageleefd moeten worden en dat er geen discriminatie mag zijn tussen het kustgebied en het binnenland. Diverse fracties steunden Bee in zijn standpunt.

Minister Delano Landvreugd werd naar de vergadering geroepen om uitleg te geven over de situatie. Hij verklaarde dat de vertraging was ontstaan doordat de financiële middelen niet op tijd door het ministerie van Financiën waren vrijgegeven. “De zaken lopen nu wel, maar er was een vertraging omdat het geld niet op tijd beschikbaar was,” aldus Landvreugd.

De wettelijke terinzagelegging van de kiezerslijst begon op 14 januari en werd gelijktijdig in het hele land gestart, inclusief het binnenland. Deze terinzagelegging vond plaats op commissariaten en Bureaus voor Burgerzaken. Echter, de pendellocaties in het binnenland konden pas op 28 januari van start gaan, omdat de financiële middelen pas toen beschikbaar kwamen. De districtscommissariaten ontvingen het geld op 3 februari. In totaal zijn er 195 pendeldiensten en 68 vaste locaties landelijk waar kiezers hun gegevens kunnen controleren.

Landvreugd gaf aan dat de vertraging in het binnenland werd veroorzaakt door de uitdaging om aan de financiële middelen te komen. “Sommige plekken in het binnenland zijn alleen via de boot of het vliegtuig bereikbaar, en mensen staan niet te springen om hun diensten te verlenen als er niet gelijk wordt betaald,” zei hij.

Naast de fysieke terinzagelegging is het ook mogelijk om de kiezerslijst online te controleren. Landvreugd gaf gedetailleerde informatie per district over het aantal mensen dat gebruik heeft gemaakt van deze elektronische mogelijkheid. In totaal hebben 44.700 personen hun gegevens online gecontroleerd, waaronder een redelijk aantal kiezers uit de districten Sipaliwini, Marowijne en Brokopondo.

De Nationale Assemblee is niet tevreden met de vertraging en heeft aangekondigd dat er een speciale vergadering met de regering zal worden belegd om te voorkomen dat dergelijke problemen in de toekomst opnieuw optreden. “Er moet zekergesteld worden dat alle kiezers op dezelfde manier worden behandeld,” aldus Bee.

Volgens minister Landvreugd zijn er nu geen financiële obstakels meer en zullen de medewerkers van de stembureaus binnenkort worden getraind. De wettelijke terinzagelegging loopt tot en met 12 februari, en de regering zal ervoor zorgen dat het binnenland de achterstand kan inhalen.

Onze geschiedenis is er een van kwaliteit en betrouwbaarheid, gewaardeerd door generaties kijkers. Of het nu gaat om nieuws, sport, entertainment of educatie, wij staan voor u klaar met programma’s die u aanspreken en verrijken.

Contact Info

Adres: van 't Hogerhuysstraat 58-60

Telefoon: (597) 402050 - 402425 - 403276

E-mail: verkoop@atv.sr

© 2024 Algemene Televisie Verzorging (ATV)